Quote

Doel van de training

De  ABCDE-methodiek is eind jaren zeventig in de VS ontwikkeld in het kader van de trauma opvang. Inmiddels is deze methode in bijna alle lagen van de gezondheidszorg doorgedrongen. De afkorting ABCDE betekent: Airway, Breathing, Circulation, Disability en Exposure.

Deze methode is voor professionele zorgverleners een manier om snel en gestructureerd elke vitaal bedreigde, acuut zieke of gewonde patiënt systematisch te onderzoeken en te behandelen. Het is de meest gebruikte en internationaal geaccepteerde methode om kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg te kunnen garanderen.

Details van de training

Deze training heeft als doel om de vitaal bedreigde, acuut zieke of gewonde patiënt te herkennen en behandelen. De ABCDE aanpak kan gebruikt worden door iedere professionele zorgverlener. Dit is onafhankelijk van uw opleidingsniveau of ervaring bij het klinische onderzoek of behandeling.

Door middel van een lecture en praktijk gerichte training wordt er een systematische opbouw gemaakt naar de ABCDE benadering voor patiënten.

Details 

Duur
Een dagdeel (4 uur)

Locatie
De cursus wordt op locatie gegeven.

Certificering
U ontvangt een bewijs van deelname. Om de 2 jaar wordt een herhalingstraining aangeboden, Simcare roept u daarvoor automatisch op.

Bent u al overtuigd?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Doordat het team actief is op de werkvloer zijn wij niet in staat om op ieder moment telefonisch contact te onderhouden. Wilt u toch graag bellen? Laat dan uw telefoonnummer achter zodat wij u op een geschikt moment terug kunnen bellen.