Quote

Doel van de training

Per jaar  overlijden er tussen 15.000 en 16.000 mensen aan een hartstilstand. Door het uitvoeren van BLS kunnen we overlijden proberen te voorkomen.

 BLS staat voor Basic Life Support. Bij de meeste mensen beter bekend als reanimeren. Reanimeren is iets wat iedereen kan leren. In de cursus leert u hoe u een volwassene met een hartstilstand op de best mogelijke manier kunt helpen. Als iemand een hartstilstand krijgt moet men zo snel mogelijk beginnen met reanimeren, in afwachting van professionele medische hulpverlening.

Met de vaardigheden die je op deze cursus leert kun je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten.

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kun je het hart van het slachtoffer een elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang.

Details van de training

Het doel van de training is het kunnen toepassen van de basisreanimatie bij een volwassene met behulp van de AED volgens de actuele richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Deze training is voor iedereen die wil of moet kunnen reanimeren. Dit geldt dus voor zowel particulieren, sportverenigingen, scholen, organisaties en instellingen. Door middel van een afwisselend programma tussen theorie en praktijk leer je om hartmassage en beademing bij een volwassene op de juiste wijze uit te voeren. De werking en toepassing van de AED is tevens onderdeel van de training.

Voorafgaand aan de training wordt het gebruikte protocol in jouw organisatie of instelling getoetst aan de actuele richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. Voor deze training is geen vooropleiding vereist.

Registratie van de training
De training wordt geregistreerd in het Cursus Management Systeem (CMS) van de Europese Reanimatie Raad (ERC) en is daardoor een officiële NRR/ERC cursus.

Details 

Duur
Eén dagdeel (4 uur).

Materiaal
Het officiële lesboek van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Locatie
De cursus wordt op locatie gegeven.

Certificering
Certificaat Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) / Europese Reanimatie Raad (ERC). Het certificaat is 2 jaar geldig. Om gecertificeerd en geregistreerd te blijven, dient u elke 2 jaar een herhalingscursus te volgen. Simcare roept u daarvoor automatisch op.

 

 

Bent u al overtuigd?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Doordat het team actief is op de werkvloer zijn wij niet in staat om op ieder moment telefonisch contact te onderhouden. Wilt u toch graag bellen? Laat dan uw telefoonnummer achter zodat wij u op een geschikt moment terug kunnen bellen.