Quote

Doel van de training

 

PBLS staat voor Pediatric Basic Life Support. Dit is de basisreanimatie van baby’s en kinderen inclusief de AED. In de cursus leert u hoe u een baby of kind met een hartstilstand op de best mogelijke manier kunt helpen. Tevens leert u dat een baby of kind nog beter geholpen kan worden wanneer u deze iets anders benadert dan bij de reanimatie van een volwassene.

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt u het hart van een baby of kind een elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u de baby of kind een grotere kans te overleven.

Details van de training

Het doel van de training is het kunnen toepassen van de basisreanimatie bij baby’s en kinderen met behulp van de AED volgens de actuele richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Deze cursus is voor iedereen die een grote kans heeft om met een kind in nood geconfronteerd te worden: bijvoorbeeld zorgverleners, brandweer, politie en personeel van kinderdagverblijven. Uiteraard is de cursus ook toegangkelijk voor iedereen die de basisreanimatie van baby’s en kinderen wil leren zoals: ouders en grootouders.

Door middel van een afwisselend programma tussen theorie en praktijk wordt u geleerd om hartmassage en beademing bij een baby of kind op de juiste wijze uit te voeren. Hoe te handelen bij verstikking, de werking en toepassing van de AED zijn tevens onderdeel van de cursus.

Details 

Duur
Eén dagdeel (4 uur).

Materiaal
Het officiële lesboek van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Locatie
De cursus wordt op locatie gegeven.

Certificering
Certificaat Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) / Europese Reanimatie Raad (ERC). Het certificaat is 2 jaar geldig. Om gecertificeerd en geregistreerd te blijven, dient u elke 2 jaar een herhalingscursus te volgen. Simcare roept u daarvoor automatisch op.

Bent u al overtuigd?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Doordat het team actief is op de werkvloer zijn wij niet in staat om op ieder moment telefonisch contact te onderhouden. Wilt u toch graag bellen? Laat dan uw telefoonnummer achter zodat wij u op een geschikt moment terug kunnen bellen.