Quote

Doel van de training

Per jaar overlijden er ongeveer 3500 mensen aan verwondingen. Uit onderzoek is gebleken dat 40% overlijdt door verbloeding. Bij ernstig bloedverlies kan dit zelfs binnen 5 minuten.
Slachtoffers van terroristische aanslagen of ernstige ongelukken hebben vaak heel snel hulp nodig.

Under pressure, you don’t rise to the occasion, you sink to the level of your training. That’s why we train so hard.  – U.S. Navy Seals –

Maar ook bij ongevallen in de privésfeer, bedrijven en bij geweldsdelicten treedt regelmatig onnodig veel bloedverlies op. Hoe meer omstanders en niet-medische hulpverleners weten hoe ze ernstig bloedverlies kunnen behandelen, des te hoger wordt de overlevingskans van de slachtoffers.

Details van de training

In deze basiscursus leert u hoe u levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe u dit kunt stoppen door middel van drukken op de wond, het aanleggen van tourniquet en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen.

Na het positief afsluiten van deze cursus, kunt u volgens de richtlijn ‘Stop de bloeding – red een leven’ een ernstige bloeding stelpen.

Details

Duur
2,5 uur 

Locatie
De cursus wordt op locatie gegeven

Certificering
U ontvangt een bewijs van deelname

Bent u al overtuigd?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Doordat het team actief is op de werkvloer zijn wij niet in staat om op ieder moment telefonisch contact te onderhouden. Wilt u toch graag bellen? Laat dan uw telefoonnummer achter zodat wij u op een geschikt moment terug kunnen bellen.